Slider-vervolg-WAMO-1-BASIS Vervolgslider_1 Vervolgslider_2

Onderhoud & reparaties

Een betrouwbare garage voor al het onderhouds- en reparatie-werk aan uw auto. Tegen een eerlijke prijs.

Lees meer

Verzekeringen & Financiering

Een autoverzekering waarop u kunt vertrouwen. Sluit hem bij ons af! Nu rijden, straks betalen? Wij financieren uw auto.

Lees meer

Afspraak maken

Maak online een afspraak! Vul eenvoudigweg ons formulier in en wij nemen spoedig contact met u op.

Lees meer

05 03 2018 1Nadat een groep Japanse autoliefhebbers zich in 1979 voor de eerste maal had ingeschreven voor de rally Parijs-Dakar, raakten ze verslaafd aan het evenement. Onlangs reden ze de oorspronkelijke route met een auto die je daar het minst zou verwachten: een Toyota Prius Plug-in Hybrid.

05 03 2018 2

12x achter elkaar reden ze van de Franse hoofdstad naar Dakar aan de Senegalese kust. Ze waren verslingerd geraakt aan de schoonheid van het Afrikaanse landschap en aan de uitdaging die het voor elk team is om de finish te halen. In 1997 vroeg Toyota hen om gedurende een periode van tien jaar met de Prius vijf continenten te doorkruisen om zo de kwaliteit van de hybride aandrijving te beproeven. Het vergrootte bovendien wereldwijd de interesse voor een milieuvriendelijker manier van autorijden.

05 03 2018 3

Het team vertrok afgelopen maart opnieuw voor een rit van Parijs naar Dakar. Een trip ‘down memory lane’ , omdat de route gelijk is aan die van hun beste deelname, bijna veertig jaar geleden. Ditmaal reden ze geen gewone Prius, maar een Plug-in Hybrid. Inderdaad, de versie die je het beste geregeld via een stopcontact moet bijladen. En laat het nu juist in de Afrikaanse woestijnen behoorlijk aan laadpalen ontbreken…! Een uitdaging op zich.

05 03 2018 4

Gewapend met een stoere Land Cruiser als volgauto, ging het team op weg voor een 7.000 kilometer lange reis vol avontuur, waarin onzekerheid al gauw de enige zekerheid is. Het stuk door Europa was ondanks sneeuw en ijs een peulenschil; pas na de overtocht naar Marokko ging de Prius off road en konden de moeilijke etappes beginnen.

05 03 2018 5

Onderweg kwam een bijzondere eigenschap van de Prius Plug-in Hybrid naar voren: hij kan zelf als energiebron dienen! Dat is nog eens wat anders dan moeten zoeken naar een laadpaal - die er toch niet is. De Prius levert 100 Volt/1.500 Watt, ruim voldoende om een lekker potje thee mee te kunnen zetten.

05 03 2018 6

De reis door de Westelijke Sahara en Mauretanië is zwaar, maar de Prius sloeg zich manmoedig door het mulle zand en gemene gravelgronden heen. Natuurlijk kom je wel eens vast te zitten en als handkracht niet lukt, kan altijd nog de Land Cruiser volgwagen worden ingezet om de auto vlot te trekken.

05 03 2018 7

De finish is gehaald, 7.000 kilometer na de start in Parijs kan het water van de Atlantische Oceaan worden aangeraakt. Missie geslaagd: de Prius heeft de enorm zware reis vlekkeloos volbracht. Niet in een toptijd, maar daar ging het nu ook even niet om. Hij haalde de finish - het belangrijkste van ’Le Dakar’.

 

Actueel

Wij zijn aangesloten bij de

bovag-aangesloten-zijbalk

logo liggend 2

wel eens gedacht aan interieur cleaning? in combinatie met een poetsbeurt heeft u een bijna nieuwe auto...

Lees meer

wamo autocentrum

Oosthuizerweg 7
1135GH Edam

Tel 0299 - 371856
info@wamo-autocentrum.nl

openingstijden

staticmap

Social Media

Volg ons ook op social media

icon-twitter  icon-facebook    

footer-voordelig-veilig

VETOS Airco Check met vinkje

footer-service-op-maat

Waarom VETOS?

  • Service hoog in het vaandel

  • Groot aanbod occasions

  • Persoonlijke service

  • Klant is koning

  • Beste prijs

VETOS nieuwsbrief

Vul uw e-mail adres in om onze nieuwsbrief te ontvangen:

E-mail adres:

Wij gaan zorgvuldig met uw gegevens om, zie onze privacy policy aan de onderzijde van deze pagina.